Ετικέτες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Τιμητική Βραδιά στην Αγαθή Δημητρούκα

Τιμητική Βραδιά στην Πενταλοφιώτισσα Συγγραφέα- Στιχουργού-Μεταφράστριας ΑΓΑΘΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ Σάββατο 3 Αυγούστου 8μ.μ στον προαύλιο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου 


    Έφτασε η ώρα που το χωριό ΜΑΣ θα υποδεχτεί  την Αγαθή Δημητρούκα!  Το Σάββατο 3 Αυγούστου, σε μια ιδιαίτερη βραδιά, στην πλατεία του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, στις 8 το βράδυ! Θα κάνουμε παρουσίαση κάποιων χαρακτηριστικών της βιβλίων, που εμείς επιλέξαμε. Αυτό  το έχουν αναλάβει τρεις νέοι άνθρωποι, τρεις συγχωριανοί μας που με χαρά δέχτηκαν:
  -Ο Θανάσης Μπίκας –δημοσιογράφος, θα μας παρουσιάσει το αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα «Πουλάμε την ζωή χρεώνουμε τον Θάνατο», τα παιδικά της χρόνια στο Πεντάλοφο , η γνωριμία της με τον Γκάτσο . Κατόπιν, η Αθήνα και η ζωή της με παρέα  όλους όσους στιγμάτισαν τον πολιτισμό την νεότερη Ελλάδα.
  -Η Σπυριδούλα Κάππα, βιβλιοθηκονόμος, εμπνεύστρια και δημιουργός της σχολικής βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου, θα μας παρουσιάσει το Ανθολόγιο «Κήπος με γιασεμάκια ο ουρανός» όπου περιλαμβάνει όλη την στιχουργική δουλειά της Δημητρούκα από το 1977 εως σήμερα.
  -Η Άννα Βάννα,  φιλόλογος ,θα μας παρουσιάσει το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο «Αν», το οποίο βραβεύθηκε με το βραβείο «Αναγνώστη 2019» και βρίσκεται στην βραχεία λίστα public για το 2018.
  Θα ακολουθήσει συναυλία από μουσικούς της περιοχής μας, με τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, με τραγούδια  που την ενέπνευσαν,  που συμμετείχε και προπάντων δικά της σε ενορχήστρωση Μάνου Χατζηδάκη!
   Θα έχουμε την ευκαιρία να διαλέξουμε βιβλίο από την έκθεση των βιβλίων της που θα υπάρχει στον χώρο και θα μας το υπογράψει η Ίδια! Κάθε Πενταλοφιώτικο σπίτι, και όχι μόνο,  θα μπορεί να έχει βιβλίο της με ιδιαίτερη αναφορά στον κάτοχο από την ίδια! 
   Επίσης θα υπάρχει μπουφές με κεράσματα, προσφορά του Caponso Bakery-Patisserie, Φρέσκια Λεμονάδα και αναψυκτικά προσφορά της Δήμητρας Κουκουρδέλη.  
   Μεγάλη η προσφορά και η βοήθεια για την δημιουργία αυτής της εκδήλωσης από το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πενταλόφου και τον πρόεδρο Γιώργο Μαζαράκη!
   Το χωριό μας, αγκαλιάζει, ανακαλύπτει, υποδέχεται και τιμά την Αγαθή Δημητρούκα σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα μείνει στην ιστορία και ιδιαίτερα στην μνήμη των Πενταλοφιωτών της νεότερης γενιάς που θα διαγράψουν το αύριο αυτού του τόπου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη!